Filme lung metraj: Ringul

Distributie:
Marin Moraru, Sergiu Nicolaescu, Letitzia Gabrielli, Vasile Boghita, Mihai Vogler, Marian Culiniac, Iurie Darie, Sebastian Papaiani

Detalii:
Scenariu: Ioan Grigorescu
Regia: Sergiu Nicolaescu
Imaginea: Nicolae Girardi, Marian Stanciu
Muzica: Adrian Enescu
Coloana sonora: Anusavan Salamanian
Decoruri: Adriana Paun
Costume: Gabriela Nicolaescu
Montaj: Adina Georgescu-Obrocea

Descriere:
In 1979 terminasem un film de mare succes: Nea Marin Miliardar, un „gunoi” cum spunea viitorul meu colaborator si prieten Ion Grigorescu.
Un an mai tarziu scoteam impreuna „Ringul”, ajuns si el un film cu mare succes la public. Numai datorita lui D.Fernoaga si D.Ghise, un subiect care nu avea nici o legatura cu realitatea mareata a socialismului ceausist, a putut intra in productie.
Desi aveam 50 de ani am inceput un antrenament intens ca in vremurile tineretii. Avand antrenor pe Ion Chiriac, fost campion european, am reusit in scurt timp sa ma pun la punct. Meciurile de box din film sunt reale, cu lovituri adevarate, fara menajamente. Unul din roluri, Gebauer, l-am dat unor boxeri consacrati: Vasile Boghita(Gebauer-batran) si Marian Culiniac (tanar). Toti cei 4 protagonisti erau apti pentru a lupta real in ring.
La un moment dat eram in ring impreuna cu Marian Culiniac, trebuia sa-l fac K.O., asa spunea scenariul. Marian a sugerat sa dam lovituri reale pentru ca scena sa iasa bine. Dupa cativa pumni schimbati s-a lasat prins de un croseu de dreapta care l-a pus la podea. S-a trezit dupa un minut, lovisem real si cazuse la fel de real.
La Sala Polivalenta am avut 5000 de spectatori platitori care au venit la un la un spectacol anuntat prin afisul: „Meci de box – Sergiu Nicolaescu contra Vasile Boghita”.
La ultima vizionare a cenzurii, seful cinematografiei, Traian Stefanescu, l-a adus pe Nicusor Ceausescu. Cand l-am vazut am inghetat. La sfarsitul filmului Nicusor, inghetat si el de frigul din Casa Scanteii, a spus: „Misto film”.
Asa a trecut „Ringul” de cenzura.

 

Skip to top 

Copyright © 2010 - 2021 Sergiu Nicolaescu | Nomenius trademarks' guardian