Filme lung metraj: Revansa – 1978

Distributie:
Sergiu Nicolaescu, Ghorghe Dinica, Amza Pellea, Ion Besoiu, Stefan Mihailescu-Braila, Jean Constantin, Colea Rautu, Alexandru Dobrescu, Iurie Darie, Mircea Albulescu, Emanoil Petrut, Ion Marinescu

Detalii:
Scenariu: Sergiu Nicolaescu, Vintila Corbul, Eugen Burada, Mircea Gandila
Regia: Sergiu Nicolaescu
Imaginea: Nicolae Girardi
Aranjament -muzical: Ileana Popovici
Coloana sonora: Anusavan Salamanian, Andrei Papp, Cornel Ciolca
Decoruri: Marcel Bogos, Dodo Balasoiu
Costume: Marga Moldovan
Montaj: Mioara Ionescu

Descriere:
Cu acest film dorinta mea de a readuce la viata un erou de film disparut se implinea. E iarna lui 1941. Comisarul Moldovan traieste!
Pe fondul unor evenimente extrem de importante pentru tara noastra, schimbarea unui regim politic extremist cu o dictatura militara, continua aventura comisarului cautat de politia politica.
„Rebeliunea legionara” aparea prima data intr-un film, iar rolurile jucate de Germania si Hitler erau prezentate cu obiectivitate. Restul nu mai conta. Poate in anumite momente ale filmului, dupa actiunea cenzurii, exprimam aprecieri care erau contrare sentimentelor mele de-o viata. Totusi, cred ca am avut un mare curaj de a aborda aceasta pagina din istoria Romaniei si sansa uriasa de a o transforma intr-un film vazut de jumatate din populatia tarii.
Legionarii si generalul Antonescu constituiau subiecte tabu care, sub aparenta unui film de aventuri, se transformasera in istorie. Fara sa vreau dadusem nastere filmului istoric de aventuri si in cinematografia romana.
Si in aceasta productie am realizat scene de actiune si cascade la ce mai inalt nivel de profesionalism. Cu o echipa buna de cascadori si cu imaginatia mea, puteam face orice imi trecea prin cap. Unele dintre secvente sunt adevarate premiere: caderea de pe dealul Plumbuita, capul scufundat in WC, coborarea pe zidul Prefecturii Politiei, lupta din lift, duelul din abator.
O alta sansa importanta pentru mine a fost colaborarea cu un grup de actori exceptionali: Amza Pellea, Gheorghe Dinica, Jean Constantin, Ion Besoiu, Mircea Albulescu, ca sa amintesc doar pe cativa.

 

Skip to top 

Copyright © 2010 - 2021 Sergiu Nicolaescu | Nomenius trademarks' guardian