Filme lung metraj: Nemuritorii – 1974

Distributie:
Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Costel Baloi, Colea Rautu, Gheorghe Dinica, Heide Marie Wenzel, Gina Patrichi

Detalii:
Scenariu: Sergiu Nicolaescu
Regia: Sergiu Nicolaescu
Imaginea: Alexandru David
Muzica: Tiberiu Olah, Nicolae Covaci
Coloana sonora: Anusavan Salamanian
Decoruri: Filip Dimitriu, Richard Schmidt, Sever Frentiu, Ioana Cantuniari
Costume: Hortensia Georgescu

  Din 1971 aveam ideea celor „13 nemuritori” care, de-a lungul istoriei, apareau ori de cate ori era nevoie, cu acel curaj si spirit de sacrificiu, demne de a constitui un exemplu pentru alti.
Cu douazeci si cinci de ani mai tarziu, cineva din Franta facea filmele cu Cristopher Lambert(„Nemuritorul”) dupa o idee similara. In „Nemuritorii” mei remarcati ultima imagine din film: in cetatea Rasnov, langa propriile lor morminte se afla cei 13 eroi.

Din, pacate ideea nu a fost agreata de cenzura de atunci. Se temeau probabil ca putam crea si alti eroi in afara de Ceausescu.
Filmul il incepusem intr-o conceptie regizorala originala, la care am renuntat din cauza panicii care o cuprinsese pe monteuza filmului. „Nemuritorii” este un film la care tin foarte mult si care s-a bucurat de un foarte mare succes de public. Am folosit muzica formatiei „Phoenix” in cateva scene din film. Inainte de premiera mi s-a cerut schimbarea muzicii fiindca membrii Phoenix” fugisera din tara. Am refuzat si filmul a iesit cu ei pe generic. Nu fara sa am necazuri, insa.
„Nemuritorii” este unul dintre cele mai iubite filme romanesti.

 

Skip to top 

Copyright © 2010 - 2021 Sergiu Nicolaescu | Nomenius trademarks' guardian