Filme lung metraj: Mihail, caine de circ – 1978

Distributie:
Karl Michael Vogler, Ernest Maftei, Vincent Osborne, Anthony Chinn, Sergiu Nicolaescu, Ileana Popovici, Amza Pellea, Ion Besoiu, Cornel Garbea, Colea Rautu, cainele Fluffy

Detalii:
Scenariu: Sergiu Nicolaescu
Regia: Sergiu Nicolaescu
Imaginea: Nicolae Girardi
Coloana sonora: Anusavan Salamanian, Andrei Papp
Decoruri: Constantin Simionescu
Costume: Marga Moldovan

Adaptare a romanului omonim al lui Jack London, filmul este o coproductie germano-romana care s-a filmat in Romania, Bulgaria si Guadelupa.
Romanul este minunat si a marcat multe generatii de copii in perioada interbelica. Rolul principal ii revenea unul caine. „Actorul” meu, un Irish Terrier de doi ani, se numea Fluffy, era un timid debutant si provenea de la canisa contesei Stauffenberg, de langa Frankfurt.
Cum mi-am ales protegonistul? Simplu, in urma unui castind organizat printre catei la celebra canisa germana.
Am stat doua zile in castelul contelui Stauffenberg, fratele colonelului care a incercat sa-l ucida pe Hitler. La final am preferat un exemplar de exceptie, cu potential, dar care nu fusese dresat, desi avea trei ani. Nu facuse nici scoala de actorie.
Rolul era unul complex si Fluffy al meu trebuia, printre altele, sa si cante. Ajunsi la Bucuresti, la capatul unui drum facut cu masina, eu si Fluffy eram deja buni prieteni si am decis de comun acord, credeam eu, ca tanarul terrier sa mearga la dresaj la o scoala militara din Snagov.
Dupa mai putin de o luna am fost chemat urget. Cainele refuza sa manance si era intr-o stare jalnica. L-am luat acasa si m-am ocupat personal de el. Pe tot parcursul filmarilor am impartit aceeasi camera de hotel. Dresajul lui pentru film a fost inlocuit de dragoste si afectiune. Iar Fluffy mi-a raspuns la fel, facandu-si treaba perfect(chiar si cantatul), cu dragoste si fidelitate.
Nu l-am putut pastra si la sfarsit s-a reintors la castelul Stauffenberg. Dar de uitat, nu l-am uitat. Intr-un fel el a ramas cainele meu.

 

Skip to top 

Copyright © 2010 - 2021 Sergiu Nicolaescu | Nomenius trademarks' guardian