Filme lung metraj: Francois Villon – 2 serii – 1987

Distributie:
Florent Pagny, Marc de Jonge, Cristophe Odent, Bernard Farcy, Pascal Pistaccio, Yves Beneyton, Silviu Stanculescu, Traian Costea, Ion Marinescu, Olga Tudorache, Ion Besoiu

Detalii:
Scenariu: Rose Legrand, Maxime Duval
Regia: Sergiu Nicolaescu
Imaginea: Alexandru Grozea, Nicolae Girardi
Muzica: Jean Marie Senza
Melodia „Jeanin l’Avenu”: Adrian Enescu
Decoruri: Adriana Paun, Stefan Antonescu, Peter Wilde
Costume: Hortensia Georgescu, Gabriela Nicolaescu

Un poet genial al Evului Mediu, un razvratit si un revolutionar.
In 1986, la Paris mi se oferea regia acestui film(serial de televiziune). Scenariul era destul de bun, iar producerea lui in Romania costa circa 4 milioane$. Directorul de la Buftea, C. Pivniceru, a dat in scris ca nu se poate face pregatirea in 3 luni. Eu am reusit si am filmat un film urias, fara nici o zi de intarziere.
Filmul era pentru TF1(Franta) si Rai 1(Italia). Productia a fost preluata de Cine TV Berlin, iar eu am devenit si producator executiv. Rolul principal era incredintat unui tanar cantaret, Floren Pagny, debutant in film.
Eu zic ca am facut un film bun, iar bucuria cea mare venea din faptul ca aveam nenumarate scene in care Villon era impotriva puterii, scene pe care le-am filmat cu chef si placere.
In 1987, l-am invitat pe ambasadorul Frantei la premiera de la Bucuresti si neavand calitatea sa fac acest lucru, am fost luat la intrebari. Atunci nu m-am mai dus nici eu la proiectie.
Filmul a avut succes, zic eu, tocmai din cauza revoltei poetului impotriva puterii. In final, prietenul meu de la Berlin, Lucian Mandero, a luat banii de la francezii, a platit studioul de la Buftea, iar mie mi-a tras teapa.
Prea muncisem mult….Asa-i viata!

 

Skip to top 

Copyright © 2010 - 2021 Sergiu Nicolaescu | Nomenius trademarks' guardian