Filme lung metraj: Cucerirea Angliei – 2 serii – 1990

Distributie:
Distributie: Herve Bellon, John Terry, Emanoil Petrut, Mircea Albulescu, Marga Barbu, Amza Pellea, Eniko Szilagyi, Marina Procopie

Detalii:
Scenariu: Serge De La Roche
Regia: Sergiu Nicolaescu, Gilles Grangier
Imaginea: Alexandru David, Alexandru Groza, Gabriel Cobasnian
Muzica: George Garvarentz
Decoruri: Adriana Paun, Lucian Nicolau, Doina Repanovici, Radu Corciova
Costume: Ileana Oroveanu, Gabriela Tiberiu Borcoman, Silviu Camil
Montaj: Franco Letti, Gilbert Kikoine, Gabriela Nasta, Eugenia Naghi, Doina Zaharia, Anca Dobrescu

1983. Francezii de la TF1(Europa Films) au comandat un serial istoric. Regizori eram eu si Gilles Grangier, autorul majoritatii filmelor cu Jean Gabin. Ultimul episod imi apartine in intregime. Cu o echipa de actori francezi importanti, completata cu actori romani de talie europeana, am realizat un film greu, in multe decoruri construite si avand numeroase scene de lupta. Filmul a fost in varful topului serialelor franceze din 1984.
In ultima serie, baiatul bun si iubaret care era printul Guillaume, bastardul cum i se mai spunea, se transforma intr-un teribil dictator. Ce ocazie minunata pentru un regizor care traia intr-un absurd regim dictatorial, sa filmeze asa ceva!
In vestita catedrala Westminster din Londra, printul normand se incoroneaza rege al Angliei. Isi pune singur coroana pe cap si spune „Aceasta a fost dorinta lui Dumnezeu.”
Sus, deasupra multimii de nobili invitati la ceremonie, erau arcasii regelui cu arcurile incordate si sagetile gata de tragere, daca cineva ar fi spus altfel.
Bietii de noi, cu ce putine satisfactii ne puteam mandri!

 

Skip to top 

Copyright © 2010 - 2021 Sergiu Nicolaescu | Nomenius trademarks' guardian