Filme lung metraj: Capcana mercenarilor – 1980

Distributie:
Gheorghe Cozorici, Sergiu Nicolaescu, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Amza Pellea, Jean Constantin, Colea Rautu, George Mihaita, Cornel Garbea, Klaus Gehrke, Serban Ionescu, Violeta Andrei, Traian Costea, Ileana Popovici, Constantin Rautchi, Constantin Codrescu, Mircea Gogan, Eniko Szilagyi

Detalii:
Scenariu: Liviu Gheorghiu, Sergiu Nicolaescu
Regia: Sergiu Nicolaescu
Imaginea: Nicolae Girardi
Aranjament muzical: Ileana Popovici
Coloana sonora: Anusavan Salamanian
Decoruri: Marcel Bogos, Richard Schmidt
Costume: Marga Moldovan
Montaj: Gabriela Nasta, Anca Dobrescu

1919, sfarsitul primului razboi mondial. Europa sufera mari schimbari sociale.
Povestea filmului este inspirata din realitate: un conte ungur a ordonat sa fie executati 40 de romani dintr-un sat transilvanean, pentru banuiala de a fi dat foc la padurilor. De fapt, cand au fost eliberati, prizonirii italieni s-au razbunat incinerand padurile.
O parte din filmari le-am facut in fosta R.D.G., unde am gasit un castel de vis, pe o stanca inconjurata de un rau. Am avut o echipa de actori excelenti: Amza Pellea, Mircea Albulescu, Ion Cozorici, Ion Besoiu, Cornel Girbea, Jean Constantin…
A fost o iarna grea, cu temperaturi de –32 de grade si nu ne-a fost tocmai usor.
Cenzura din acea perioada nu mi-a permis sa insist asupra faptului ca acel conte era ungur, ceea ce m-a obligat sa inlocuiesc grupul de jandarmi cu unul de mercenari de diverse nationalitati.
Filmul intra in aceeasi categorie cu “Nemuritorii”, legende istorice in film, si i-a dat prilejul directorului de imagine Nicolae Girardi sa-si exercite talentul de exceptional portretist.

 

Skip to top 

Copyright © 2010 - 2021 Sergiu Nicolaescu | Nomenius trademarks' guardian