Filme lung metraj: Noi, cei din linia intai – 2 serii – 1986

Distributie:
George Alexandru, Anda Onesa, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Stefan Iordache, Sergiu Nicolaescu, Mircea Albulescu, Silviu Stanculescu, Colea Rautu, Elim Hossu, Vladimir Gaitan, Marian Culineac, Ion Siminie, Traian Costea, Vasile Muraru, Stelian Stancu

Detalii:
Scenariu: Titus Popovici
Regia: Sergiu Nicolaescu
Imaginea: Nicolae Girardi
Muzica: Arian Enescu
Coloana sonora: Anusavan Salamanian
Decoruri: Radu Corciova
Costume: Gabriela Nicolaescu
Montaj: Gabriela Nasta

Dupa momentul „23 august”, trupele romane au luptat alaturi de cele sovietice pana la Budapesta. Acolo aveau o pozi?ie extrem de favorabila pentru a ajunge primii la cladirea Parlamentului Maghiar. Cu cateva zile inaintea atacului final, din ordinul direct al lui Stalin, romanii au fost „scosi” din Budapesta. Aceasta este una din povestile aflate in filmul meu, precum si apri?ia evreului pianist care a devenit eroul filmului lui Polanski in 2003.
Cu acest film am fost selec?ionat la festivalul filmului din Los Angeles, o alegere care poate duce la Oscar-ul pentru film strain. Am avut un mare succes de presa. Spuneau ei ca „Noi, cei din linia intai” pare un film american, pentru mine un adevarat compliment.
Intr-un interviu dat postului „Vocea Americii” am spus lucruri destul de dure la dresa regimului din Romania. Nu stiam atunci ca dupa decembrie 1989 cinematografia romaneasca avea sa decada pana-n pragul falimentului. Am constiin?a impacata ca am facut tot ceea ce a depins de mine pentru a salva ce se mai putea.

 

Skip to top 

Copyright © 2010 - 2021 Sergiu Nicolaescu | Nomenius trademarks' guardian